Vossenjacht blijft verboden in Engeland en Wales

Foto: John Poyser, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.0

De vossenjacht, een adellijke traditie in Groot-Brittannië, blijft verboden in Engeland en Wales. Dat heeft de Britse premier Theresa May zondag gezegd in een interview met de BBC. May had in de aanloop naar de verkiezingen vorig jaar beloofd dat het parlement over een intrekking van het verbod zou stemmen, maar dat gaat niet door. Ze leed bij de stembusgang namelijk een pijnlijke nederlaag. ”Een duidelijke boodschap”, zei de premier in het vraaggesprek. Oud-premier Tony Blair verbood de traditionele jacht met honden op vossen in 2004. David Cameron had als premier ook al geschermd met het toelaten van de jacht, maar maakte uiteindelijk nooit serieus werk van een herziening van het verbod.

Lees ook:Britse premier wil ‘terrormeeuwen’ aanpakken
Lees ook:Balkenende ijverde voor aanpasssing Europese natuurbeschermingswet
Lees ook:Tijgertop in Sint-Petersburg begonnen
Lees ook:Binnenlandse ivoorhandel in Thailand verboden
Lees ook:Australische autoriteiten verkwanselen natuurlijk erfgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.