Amerikaanse dierenbeschermers redden ratten van vrieskou

De dierenbescherming in de Amerikaanse stad Fort Collins in Colorado is een onderzoek gestart naar het achterlaten van 77 gedomesticeerde ratten in de vrieskou. De Larimer Humane Society werd afgelopen week kort na elkaar gebeld door twee personen die meldden dat ze werden achtervolgd door ongeveer dertig tamme ratten in een natuurgebied in de buurt van Fort Collins, zo meldt CBS News. Aan het gedrag van de ratten – ze aten bijvoorbeeld uit de handen van mensen – was volgens de dierenbescherming te merken dat de knaagdieren niet wild, maar gedomesticeerd waren. Men vermoedt dat de eigenaar de ratten heeft achtergelaten. In het gebied vroor het de afgelopen dagen tot twintig graden, maar volgens de dierenbescherming hebben veel ratten de vrieskou overleefd omdat ze elkaar warm hielden door dicht tegen elkaar aan te gaan liggen. Met een kruimelspoor konden veel van de knaagdieren worden gevangen. De directeur van de dierenpolitie in het gebied stelt tegen CBS News dat de eigenaar van de ratten zal worden aangeklaagd voor dierenmishandeling als hij eenmaal is gevonden.

Lees ook:Superratten duiken op in Groot-Brittannië
Lees ook:Ratten tonen blijdschap met hun oren
Lees ook:Ratten in vliegtuig Air India
Lees ook:Duizenden verwaarloosde knaagdieren gevonden in loods
Lees ook:Ratten kunnen dromen over plekken die ze graag bezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.