Fransman koopt mammoetskelet voor meer dan half miljoen euro

Een Franse zakenman heeft zaterdag op een veiling in Lyon bijna 550.000 euro neergeteld voor een compleet skelet van een reusachtige wolharige mammoet. Dat was volgens Franse media een ton meer dan waarop veilinghuis Aguttes had gerekend. Een flinke meevaller voor het veilinghuis dus. Het in Siberië opgegraven skelet is maar liefst 3,40 meter hoog en en 5,30 meter lang. In totaal weegt het gevaarte zo’n 1400 kilogram. Het enorme dier overleed meer dan tienduizend jaar geleden. Zijn geraamte met slagtanden is het grootste mammoetskelet in particulier bezit. De nieuwe, schatrijke eigenaar was bereid om zo ver te gaan met bieden omdat zijn bedrijf in Straatsburg een mammoet in zijn logo heeft. Hij had het geluk dat een concurrent, die telefonisch meedeed, over minder diepe zakken beschikte en betrekkelijk snel afhaakte.

Lees ook:Mammoetskelet te koop voor 275.000 euro
Lees ook:Mammoetskelet brengt ruim drie ton op
Lees ook:Mammoet te koop
Lees ook:Skelet zeldzame mammoetsoort ontdekt in Rusland
Lees ook:Rechtszaak om dinosaurusskelet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.