Amerikanen vervolgd voor mishandelen haai

Drie mannen staan in de Amerikaanse staat Florida terecht voor het ernstig mishandelen en uiteindelijk doden van een haai. Het drietal is te zien op een eerder dit jaar gemaakte video waarin het een gewonde haai achter een speedboot aansleepte. Het eerder neergeschoten dier stuiterde hevig op de golven en overleed na een lange kwelling uiteindelijk aan de gevolgen van zijn verwondingen. Het veelbekeken internetfilmpje zorgde voor veel ophef op sociale media. Veel mensen vonden het terecht walgelijk. De verdachten zijn 23, 25 en 28 jaar oud. Ze kunnen tot vijf jaar gevangenis krijgen en een boete van 10.000 dollar tegemoetzien (ongeveer 8500 euro), aldus nieuwszender CNN.

Lees ook:Haai uit het water gesleurd voor foto en overleden
Lees ook:Vrouw mogelijk gedood door haai bij Hawaiiaans eiland
Lees ook:Dierentuindirecteur aangeklaagd voor doden tijgers
Lees ook:Haaienbeet wordt Japanse surfer fataal
Lees ook:Chilenen slachten katten af in satanisch ritueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.