Opossum kijkt te diep in het glaasje

Foto: Cody Pope, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.5

De eigenaren van een slijterij in de Amerikaanse staat Florida hoefden onlangs weinig moeite te doen om een nachtelijke binnensluiper in de kraag te vatten. De indringer had echter wel wat nazorg nodig. De opossum (buidelrat) bleek namelijk iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. Een medewerkster van een slijterij in Fort Walton Beach trof de vrouwelijke opossum op 24 november aan naast een kapotte en inmiddels lege fles bourbon. De staat waarin het dronken dier na het nuttigen van de sterke drank verkeerde was niet al te best. Daarom werd besloten om de vrouwelijke buidelrat over te dragen aan een nabijgelegen opvangcentrum voor wilde dieren. Het beestje was gedesoriënteerd, bleek en kwijlde flink. Het personeel diende de opossum daarop veel vocht toe, in een poging de achtergebleven alcoholresten uit het lichaam te spoelen. Die methode bleek succesvol en zorgde ervoor dat het dier binnen een paar dagen herstelde. De buidelrat is afgelopen donderdag weer vrijgelaten.

 

Lees ook:Chimpansees Guinee drinken ook alcohol
Lees ook:Chinese dierentuinleeuw blijkt hond te zijn
Lees ook:Verslaafde chimpansee moet afkicken
Lees ook:Griend aangespoeld in Schouwen-Duiveland
Lees ook:Duizenden bijen moedwillig vergiftigd in Stramproy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.