Drone filmt hoe tijgerhaai vlak langs badgasten zwemt

Foto: Albert Kok, Wikimedia Commons/GFDL

Een drone heeft op film vastgelegd hoe een tijgerhaai (Galeocerdo cuvier) voor de kust van Miami vlak langs een aantal badgasten zwemt. De mensen in het water hebben ogenschijnlijk niet in de gaten dat op enkele meters afstand een toch wel gevreesde haaiensoort passeert. Hoewel het natuurlijk zelden op video wordt vastgelegd, zullen vergelijkbare scenario’s zich wel vaker afspelen op diverse stranden. Omdat haaienaanvallen altijd goed zijn voor vette headlines, worden haaien vaak afgeschilderd als bloeddorstige monsters die verzot zijn op mensenvlees. Dit filmpje is echter een veel betere afspiegeling van de realiteit. In werkelijkheid gebeurt het waarschijnlijk heel vaak dat haaien vlak langs badgasten zwemmen zonder dat de mensen er iets van merken. Roofdieren zoals de tijgerhaai worden in de regel namelijk gedreven door honger, niet door blinde moordlust.

Lees ook:Duiker speelt met tijgerhaai
Lees ook:Australische deelstaat zet drones en app in om haaienaanvallen te voorkomen
Lees ook:De zinloze lijdensweg van een jonge tijgerhaai
Lees ook:Haaien voor kust van Barcelona
Lees ook:Tientallen gladde haaien gespot voor Zeeuwse kust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.