Veertig ontsnapte koeien in centrum Bladel

In het Brabantse dorpje Bladel, dat niet ver van de grens met België ligt, zijn vrijdagochtend zo’n veertig koeien ontsnapt. De politie werd daar door een automobilist op gewezen. Die had de koeien in de richting van het centrum van Bladel zien lopen. De eerste melding kwam volgens de politie kort na vijf uur vrijdagochtend binnen, waarna de gemeente Bladel samen met de politie zocht naar agrariërs die konden helpen met het vangen van de dieren. De koeien werden aangetroffen in het centrum van Bladel en in het nabijgelegen Hulsel. Nadat ze in een trailer waren geladen, zijn de dieren teruggebracht naar het weiland waaruit ze waren ontsnapt. Volgens de politie zijn er “geen echt” gevaarlijke situaties ontstaan en zijn er ook geen mensen en koeien gewond geraakt. De dieren zijn waarschijnlijk geschrokken van knallend vuurwerk, een probleem dat volgens de eigenaar de laatste weken vaker speelt.

Lees ook:Ontsnapte koe duikt zwembad in
Lees ook:Duitse koeien rennen door Limburgs dorp
Lees ook:Ontsnapte elandantilopen doodgeschoten bij Hunsel
Lees ook:Dolle stier gedood in Leeuwarden
Lees ook:Paarden mishandeld, schaap afgeslacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.