Spitssnuitkrokodil komt aan land op Hollywood Beach in Florida

Foto: Tomás Castelazo, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.5-2.0-1.0

Op Hollywood Beach in Florida is maandag een inheemse spitssnuitkrokodil ( en niet een in Australië en Zuidoost-Azië voorkomende zoutwaterkrokodil zoals bepaalde Nederlandse media melden) aan land gekomen. Badgasten werden door de politie op veilige afstand gehouden. Het dier is later gevangen en in een mangrovegebied uitgezet. De spitssnuitkrokodil (Crocodylus acutus) komt voor in de zuidpunt van Florida, grote delen van Midden-Amerika en het Caribisch gebied en noordelijk Zuid-Amerika. Met een maximumlengte van zo’n zes meter is het een behoorlijk grote krokodillensoort.

Lees ook:Golfer ontsnapt ternauwernood aan krokodil
Lees ook:Krokodil jaagt Nederlanders boom in
Lees ook:Klimaatverandering bedreigt krokodillen
Lees ook:Een koudbloedig gevecht
Lees ook:Amerikaanse jongen slaat alligatoraanval af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.