Trump schort invoer van olifantentrofeeën uit Zambia en Zimbabwe op

De Amerikaanse president Donald Trump zet het besluit om jachttrofeeën weer te laten importeren in de Verenigde Staten in de wacht. Eerder deze week werd bekend dat de trofeeën van legaal geschoten olifanten uit Zimbabwe en Zambia mogen worden ingevoerd. Trump maakte zijn besluit uiteraard bekend via Twitter. Hij schort het invoeren van de jachttrofeeën op totdat hij naar eigen zeggen ’alle feiten kan overzien’. Natuurbeschermingsorganisaties en dierenliefhebbers waren woedend over het besluit dat het kabinet-Trump donderdag nam. Het Amerikaanse agentschap voor natuurbeheer benadrukte echter dat de gereguleerde trofeeënjacht de bescherming van Afrikaanse olifanten juist ten goede zou komen. De grote geldbedragen die betaald worden voor jachtvergunningen kunnen volgens het agentschap prima worden gebruikt voor natuurbeheer. De regering-Obama stond jachttrofeeën van olifanten toe uit onder meer Zuid-Afrika, maar niet uit Zimbabwe en Zambia. De landen hadden namelijk nagelaten bewijs te leveren dat hun beleid ook daadwerkelijk een bijdrage levert aan het voorbestaan van de beschermde diersoort.

Lees ook:VS staat jachttrofeeën van olifanten uit Zimbabwe en Zambia weer toe
Lees ook:Verenigde Staten openen deur voor olifantenjagers
Lees ook:Frankrijk verbiedt import leeuwentrofeeën
Lees ook:Zimbabwaanse ivoorberg groeit
Lees ook:Meer beperkingen op invoeren jachttrofee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.