WHO: stop met antibiotica voor gezonde dieren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept veehouders op om te stoppen met het gebruik van antibiotica bij gezonde dieren. De belangrijkste reden is dat door preventief antibioticagebruik de kans op resistente bacteriën toeneemt. Resistente bacteriën vormen wereldwijd inmiddels een sterk groeiend probleem wereldwijd. Infecties met resistente bacteriën zijn namelijk moeilijker te behandelen en maken in de regel meer slachtoffers. Antibiotica wordt in de dierenindustrie veelal gegeven om dieren sneller te laten groeien of om ze preventief te beschermen tegen ziektes. Volgens de WHO gaat in sommige landen maar liefst tachtig procent van alle verkochte antibiotica naar landbouwdieren. De WHO wil dat percentage fors terugdringen. De Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) gaat nog een stap verder en wil zelfs een verbod op het toedienen van antibiotica aan vee voor groeidoeleinden.

Lees ook:Investeerders roepen fastfoodbedrijven op om te stoppen met antibiotica
Lees ook:Antibioticagebruik pluimveesector stijgt weer
Lees ook:Veehouders geven hun dieren nog altijd te veel antiobiotica
Lees ook:Reuzenpanda als wapen tegen superbacteriën
Lees ook:Vieze varkens zijn gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.