Geelkuifkaketoes drijven Australische kabelmaatschappij tot wanhoop

Foto: Donald Hobern, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

De grote geelkuifkaketoe (Cacatua galerita) is een vogel die karakteristiek is voor de Australische avifauna. Toch zijn veel Australiërs momenteel niet blij met de pientere papegaaien. De dieren, die een bepaald niet kieskeurige eetlust koppelen aan een ijzersterke snavel, zorgen de laatste tijd namelijk voor veel extra kosten. De dieren eten normaal vooral fruit, bladeren en boomschors, maar storten zich de laatste tijd ook veelvuldig op netwerkkabels. Kabelmaatschappij NBN Co. is naar eigen zeggen al ruim vijftigduizend euro armer geworden door de knaaglust van de geelkuifkaketoes. Ook de Australische regering is niet blij met het gedrag van de vogels, aangezien de overheid de laatste jaren miljarden heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van de telecominfrastructuur van het land. De kaketoes zijn onder meer actief in de dichtbevolkte regio’s in het zuidoosten van Australië.

Lees ook:Australië doodt honderden koala’s
Lees ook:Australië speurt naar panters en poema’s
Lees ook:Begaafde vogels
Lees ook:172 haaien gedood door West-Australische regering
Lees ook:Australische politie bezorgd om verminkte buideldieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.