Keniaanse regering wil ‘homoseksuele’ leeuwen uit elkaar halen

Hoewel ik verliefd ben op de wilde fauna van Afrika, blijft het helaas ook een continent waar bijgeloof, homofobie en archaïsche christelijke dogma’s op veel plaatsen nog welig tieren. Een goed voorbeeld is de commotie die in het Keniaanse natuurreservaat Masai Mara is ontstaan rond twee mannetjesleeuwen. De overheid wil de twee dieren, die op ‘een homoseksuele manier’ met elkaar knuffelen, namelijk van elkaar scheiden. Het is de bedoeling om de leeuwen op die manier hun ‘verkeerde gedrag’ af te leren. Een functionaris vertelt tegenover Nairobi News te geloven dat de leeuwen bezeten zijn. Ook noemt hij de mogelijkheid dat de leeuwen het gedrag van homoseksuele stellen die het park bezochten hebben gekopieerd. De functionaris wil bovendien een onderzoek of de leeuwen wel echt mannen zijn, ook al hebben de dieren alle uiterlijke kenmerken van mannetjesleeuwen. Homoseksualiteit is strafbaar in het Oost-Afrikaanse land.

Lees ook:Ook gorilla’s kennen tikkertje
Lees ook:Leeuwen ontsnapt uit natuurpark bij Nairobi
Lees ook:Leeuwen gedood in Keniaanse woonwijk
Lees ook:Leeuwen verdringen cheeta’s niet
Lees ook:Leeuwen nemen het op tegen nijlkrokodil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.