Aantal boeren met Beter Leven-keurmerk verdubbeld

Het aantal boeren met een Beter Leven-keurmerk is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Volgens de Dierenbescherming, die het keurmerk in 2007 introduceerde, doen momenteel 1651 veehouders mee. In 2012 waren dat er nog ongeveer achthonderd. Samen houden de boeren 31 miljoen dieren. Het gaat vooral om vleeskippen (26,7 miljoen), gevolgd door varkens, legkippen en runderen. Beter Leven maakt gebruik van een sterrensysteem waarin het aantal sterren de mate van diervriendelijkheid aangeeft. In het geval van een varken betekent één ster bijvoorbeeld dat de dieren extra ruimte en afleiding krijgen, bij twee sterren komt er uitloop naar buiten bij en bij drie sterren worden de dieren biologisch gehouden. Ook de omzet van producten met het keurmerk neemt fors toe. De omzet zou dit jaar kunnen uitkomen op 1,4 miljard euro, ruim 50 procent meer dan in 2016. Supermarkten kiezen steeds vaker voor een groot aanbod aan duurzame en diervriendelijke producten. Vorige week meldde Wakker Dier dat de zogenoemde plofkip langzaamaan uit de meeste supermarktschappen aan het verdwijnen is.

Lees ook:Meer dieren met Beter Leven-keurmerk
Lees ook:Consumenten kiezen vaker voor duurzaam voedsel
Lees ook:Plofkip minder populair bij Nederlandse consument
Lees ook:Meer geiten en minder runderen in Nederland
Lees ook:Biologisch voedsel bezig aan opmars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.