Uit Syrische dierentuin geredde tijgers naar Friesland

Twee geredde tijgers uit Syrië worden vanaf maandag ondergebracht bij een opvangcentrum voor katachtigen in het Friese Nijeberkoop. De beesten komen uit een door de oorlog beschadigde dierentuin bij de Syrische stad Aleppo. De tijgers maken deel uit van een grotere groep dieren (die verder bestaat uit onder meer leeuwen, hyena’s en beren) die uit de dierentuin is gered en via Turkije bij een opvangcentrum in Jordanië is ondergebracht. Naar verwachting landen de tijgers, die luisteren naar de namen Sultan en Sayeeda, maandag aan het begin van de middag op Schiphol.  Daarna zullen ze worden overgebracht naar het Felida Big Cat Centre in Friesland. In het centrum wonen momenteel al vijf tijgers. Volgens een woordvoerder zijn de dieren getraumatiseerd. Ze zijn een jaar geleden tijdens het oorlogsgeweld geboren. in hun nog korte leven hebben ze al honger geleden en bombardementen meegemaakt.

Lees ook:Tijgers ontsnapt in Friesland
Lees ook:Uitgemergelde dieren gered uit dierentuin Aleppo
Lees ook:WNF gaat helpen bij herintroductie tijgers in Kazachstan
Lees ook:Witte tijgers in Zooparc Overloon
Lees ook:Gewonde bruinvis aangespoeld op Maasvlakte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.