Witte tijgers doden verzorger in Indiaas dierenpark

Foto: Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Een verzorger van het Bannerghatta Biological Park in India is zondag door twee witte tijgers gedood. Dit gebeurde toen hij een collega assisteerde bij het opsluiten van de dieren in hun nachtverblijf. “De tijgers draaiden zich plots om en vielen de verzorger aan toen een van de vier poorten nog niet was gesloten”, verklaart parkeigenaar Santosh Kumar in The Guardian. Doordat de twee katachtigen het lichaam van de veertigjarige Indiër (die pas een maand in dienst was bij het park) niet wilden afstaan, overleed het slachtoffer voordat hij door collega’s kon worden gered. Die moesten uiteindelijk samenwerken om de tijgers te verjagen. Nabestaanden van de man eisen 500.000 Indiase rupees (ongeveer 6500 euro) als schadevergoeding. Het dierenpark in Bangalore, een plaats in het zuiden van India, heeft bijna tweeduizend dieren, waaronder verschillende grote roofdieren zoals Bengaalse tijgers, leeuwen en luipaarden.

Lees ook:Verzorger Chinese dierentuin opgegeten door tijger
Lees ook:Indiaas dorp moet verhuizen voor tijgerreservaat
Lees ook:Tijgerwelpen gedood in Indiaas reservaat
Lees ook:Mensenetende tijger gevangen in India
Lees ook:Aantal wilde tijgers gegroeid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.