Bejaarde Japanse overleden aan stekenregen reuzenwespen

Foto: Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Een gehandicapte Japanse vrouw (87) is overleden nadat ze is aangevallen door een zwerm Japanse reuzenhoornaars (Vespa mandarinia japonica). Het ongelukkige slachtoffer van de wespenrazernij werd maar liefst 150 keer gestoken door de geagiteerde insecten. De aanval duurde in totaal zo’n vijftig minuten. De vrouw werd aangevallen toen zij met een verpleger onderweg was van het zorgcentrum, zo meldt persbureau AFP. De verpleger seinde snel de hulpverleningsdiensten in. Maar de toegesnelde ambulancebroeders en brandweermensen slaagden er niet in om de razende zwerm wespen weg te jagen of tot bedaren te brengen. De vrouw overleed niet meteen. Toen de wespen haar na bijna een uur met rust lieten, werd zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De volgende dag overleed ze alsnog aan de uitwerking die de regen van steken op haar lichaam had. Het incident met de gehandicapte vrouw vond al half september plaats in een afgelegen dorp in het westen van Japan, maar werd pas vrijdag in de landelijke media gemeld.

Lees ook:Belgische jager doodgestoken door hoornaars
Lees ook:Man belaagd door wespenzwerm in Vlodrop
Lees ook:Mannen aangevallen door hoornaars
Lees ook:Vrouw overleeft aanval van 75.000 bijen
Lees ook:Fietsers komen terecht in enorme bijenzwerm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.