Europese Rekenkamer gaat welzijn landbouwdieren in EU onderzoeken

De Europese Rekenkamer gaat onderzoeken of de ongeveer 1,5 miljard euro die de Europese Unie in de periode 2014-2020 uitgeeft aan dierenwelzijn wel goed wordt besteed. Het onderzoek gaat uitsluitend over (pluim)vee en moet eind volgend jaar afgerond zijn. ”EU-burgers worden steeds bezorgder over dierenwelzijn”, zegt rekenkamerlid Janusz Wojciechowski. Het onderzoek moet volgens hem uitwijzen of de relatief strenge regels in Europa ook daadwerkelijk in de praktijk worden gebracht. De controleurs zullen in totaal vijf landen bezoeken: Duitsland, Frankrijk, Polen, Italië en Roemenië. Een wat te bescheiden ambitie als je het mij vraagt, maar het is een begin. De EU telt naar schatting 4,5 miljard kippen en kalkoenen, en 330 miljoen koeien, varkens, geiten en schapen. De rekenkamer gaat niet alleen kijken naar het leven dat de dieren op de boerderij hebben, maar ook naar hoe ze worden getransporteerd en geslacht.

Lees ook:Dierenwelzijn bij Nederlandse veehouderijen onder de maat
Lees ook:Europa verlengt vergunning glyfosaat met vijf jaar
Lees ook:Vijf wisenten geboren in Kraansvlak
Lees ook:Europese Commissie mogelijk tegen wereldwijd ivoorverbod
Lees ook:Aangifte wegens afschieten wilde wisent in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.