Amsterdamse fractie GroenLinks wil ‘uitsterfbeleid’ voor grote zoogdieren in Artis

De Amsterdamse fractie van GroenLinks pleit voor een zogeheten ‘uitsterfbeleid’ voor grote dieren als olifanten, leeuwen en giraffen in dierentuin Artis. Het gaat de partij vooral om dieren ‘waarvan je kunt aannemen dat ze meer ruimte nodig hebben dan dat ze krijgen’. Dit bevestigt partijleider Rutger Groot Wassink na berichtgeving van De Telegraaf. Door het uitsterfbeleid in te voeren, zou de populatie in de dierentuin afnemen en meer ruimte ontstaan voor de grote zoogdieren. Dit zou ook het welzijn van enkele van de meest prominente bewoners van de Amsterdamse zoo bevorderen, aldus GroenLinks. Artis-directeur Haig Balian is verbaasd over het standpunt van de partij. Een uitsterfbeleid voor alle grote dieren, is volgens hem niet haalbaar, omdat dit effect heeft op de hele ecologische samenhang van de dierentuin. Ook heeft Artis wat de directeur betreft een educatieve functie, die met het doen laten uitsterven van bepaalde dieren volgens hem voor een groot deel verloren gaat. Daarnaast is het plan van GroenLinks natuurlijk lastig uitvoerbaar als het gaat om groepsdieren bij uitstek zoals olifanten en leeuwen.

Lees ook:Nieuw verblijf voor olifanten Artis
Lees ook:Roofdierverblijven Artis gesloopt
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:Jonge Artisgiraffe al overleden
Lees ook:Artis verwacht geboorte Aziatisch olifantje in oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.