Minster Schippers hoeft niet in actie te komen tegen tijgermug

Foto: James Gathany/CDC, Wikimedia Commons

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) hoeft niets te doen tegen bedrijven die gebruikte autobanden importeren waar zich tijgermuggen in schuilhouden. Dat bepaalde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dinsdag. Volgens de hoogste rechter is de minister niet bevoegd om op grond van de warenwet maatregelen tegen de bedrijven te nemen. Dat kan alleen als het te verwachten gebruik van de banden tot gevaar voor de consument leidt. Maar een dergelijk is niet aan de orde, aldus het CBb. Er zijn in Nederland namelijk nog geen tijgermuggen aangetroffen die besmette tropische ziekten met zich meedroegen. Het platform ‘Stop invasieve exoten’ probeerde Schippers in hoger beroep opnieuw te dwingen tot actie tegen de Aziatische tijgermug.

Lees ook:Tijgermug vestigt zich in Nederland
Lees ook:Tijgermug op verschillende plekken aangetroffen
Lees ook:Klimaat Benelux steeds geschikter voor tijgermug
Lees ook:Aziatische tijgermug gevonden in Naaldwijk
Lees ook:Tijgermug duikt ook op in Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.