Gemeente Berlijn vangt ruim drieduizend rode rivierkreeften

Foto: Entomolo, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Medewerkers van de gemeente Berlijn hebben de voorbije twee weken ruim drieduizend rode rivierkreeften in het bekende stadspark Tiergarten gevangen. Experts zijn behoorlijk verbaasd over het aantal. Zij schatten het aantal exemplaren vooraf namelijk op zo’n tweehonderd stuks. De oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige kreeften (soortnaam: Procambarus clarkii) hielden zich vooral op rond de Neuen See, een meer in het uitgestrekte park. Ze worden algemeen beschouwd als schadelijk voor de Europese inheemse natuur. De exoten hebben op veel plaatsen bijvoorbeeld al de inheemse Europese rivierkreeft (Astacus astacus) gedecimeerd. Medio augustus verschenen de rode kreeften plotseling ook op straten in de omgeving van het park. Die gebeurtenis vormde voor de gemeente het definitieve signaal om in actie te komen. De gevangen dieren worden gedood en gelden als smakelijk voedsel.

Lees ook:Europese rivierkreeft keert terug naar Limburg
Lees ook:Gekweekte Europese rivierkreeften uitgezet
Lees ook:Amerikaanse rivierkreeft terroriseert Nederlandse wateren
Lees ook:Grote Australische rivierkreeften voortaan beter beschermd
Lees ook:Reddingsplan voor Europese rivierkreeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.