Vlaamse overheid sluit omstreden slachthuis

Foto: Animal Rights

Een omstreden slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem gaat dicht. Belgische Minister Ben Weyts (Dierenwelzijn) heeft het bevel gegeven om het slachthuis voorlopig te sluiten, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Dinsdag kwam Animal Rights met schokkende verborgencamerabeelden van dierenmishandeling naar buiten. Te zien is hoe koeien levend aan slachthaken worden gehangen of structureel worden bewerkt met stroomstokken. Animal Rights eiste dan ook de onmiddellijke sluiting van het bedrijf. Het inspectieteam is in het slachthuis en heeft volgens de woordvoerder ‘voldoende aangetroffen in de infrastructuur in combinatie met de beelden’ om het slachthuis te sluiten. Nader onderzoek volgt. Het bedrijf zal worden doorgelicht. Daarna wordt gekeken naar wat er moet veranderen moet om het dierenwelzijn te waarborgen. In maart moest een slachthuis voor varkens in het Belgische Tielt ook al een maand dicht nadat Animal Rights er met undercoverbeelden grove misstanden aan het licht had gebracht.

Lees ook:Horrorslachthuis Tielt mag uitbreiden
Lees ook:Vlaanderen gaat toestand slachthuizen verbeteren na mishandelingen in Tielt
Lees ook:Misstanden bij nertsenfokkerij Rios Mink
Lees ook:Vangstoperatie ganzen verstoord door activisten
Lees ook:Misstanden gefilmd bij pluimveebedrijf in Tielt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.