Amerikaanse weduwe wil Keulse dierentuin miljoenenerfenis nalaten

Een 93-jarige Amerikaanse weduwe wil de dierentuin van Keulen na haar dood een erfenis van maar liefst 22 miljoen dollar (18,5 miljoen euro) nalaten. De kinderloze Elizabeth Reichert komt oorspronkelijk uit Keulen. Daar leerde ze in 1944 Arnulf Reichert kennen, die zich als jood voor de nazi’s moest verbergen. “We waren twee arme kinderen uit Keulen”, vertelde ze aan de Keulse stadskrant. Een jaar na de oorlog trouwde ze met Arnulf en emigreerde met hem via Israël naar de Verenigde Staten. Reichert werd daar als zelfstandig ondernemer uiteindelijk een rijk man. Het was zijn wens de dierentuin van Keulen te steunen.

Lees ook:Grote en illegale reptielen- en amfibieënvondst in Duits hotel
Lees ook:Tijger doodt verzorgster in Keulse dierentuin
Lees ook:Onderzoek naar luidruchtige zeeleeuwen in Keulse dierentuin
Lees ook:Zeldzame Filipijnse krokodillen geboren in Keulen
Lees ook:Uit Syrische dierentuin geredde tijgers naar Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.