Vuurmieren drijven door straten van Houston

Foto: Omar Villafranca/Twitter

De overstromingen in Houston ten gevolge van de storm Harvey zijn op zichzelf al geen pretje voor de inwoners. Maar het water brengt nog een onprettige verrassing mee in de vorm van drijvende vuurmierkolonies. Bewonderenswaardig is de overlevingstruc van de mieren wel. In plaats van weg te spoelen klampen de mieren zich aan elkaar vast en vormen ze een groot pakket. Zo verdrinken ze niet en kunnen ze overleven totdat ze weer land tegenkomen. De lichaampjes van dode mieren worden gebruikt als vlotten. De Texaanse autoriteiten waarschuwen voor de drijvende koloniën. “Raak ze niet aan. Ook niet met een peddel als je in een boot zit. De insecten kunnen via de peddel razendsnel aan boord klimmen”, zegt een expert tegen Fox News. De beet van de vuurmier is behoorlijk pijnlijk. Mensen met een allergie kunnen er zelfs aan sterven. Ieder jaar overlijden ongeveer tien Amerikanen aan de gevolgen van mierenbeten. Naast drijvende mieren zijn ook op verschillende plekken in de stad al slangen gezien die vluchten voor het water en een droger plekje proberen te vinden.

 

Lees ook:Mier kan binnen halve milliseconde haar mond sluiten
Lees ook:Kajakker verjaagt haai met peddel
Lees ook:Mieren hebben uitstekend geheugen
Lees ook:Mieren gebruiken kaken als springveer
Lees ook:Vuurmieren vormen levende vlotten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.