Tientallen mensen helpen gestrande bultrug terug het water in

Foto: Wikimedia Commons/NOAA

Hoewel ik doorgaans niet al te positief ben over de menselijke natuur, zijn we soms wel in staat tot goede, altruïstische en ronduit hartverwarmende daden. Een voorbeeld is de reddingsactie in dit filmpje. Tientallen mensen slaan de handen ineen en proberen in het Braziliaanse Buzios een gestrande, subadulte bultrugwalvis weer terug de zee in te krijgen. De toegestroomde mensen graven zand rondom het zeezoogdier weg en duwen de walvis met vereende krachten weer terug het water in. De werken van de groep pakken gelukkig ook succesvol uit, want uiteindelijk is te zien hoe de jonge bultrug weer richting wat dieper water zwemt.

Lees ook:Toch nog enige hoop voor gestrande bultrug
Lees ook:Opnieuw bultrug gespot langs Nederlandse kust
Lees ook:Bultrug in Oosterschelde
Lees ook:Witte bultrug gespot bij Spitsbergen
Lees ook:Gestrande walvis in Denemarken overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.