Nu al meer dieren dood door stalbranden dan in 2016

Het jaar is nog lang niet voorbij, maar nu al ligt het aantal dieren dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van een stalbrand hoger dan vorig jaar. Dit jaar zijn er 225.000 dieren (vooral kippen en varkens) omgekomen. In heel 2016 waren dat er 201.000. Dat wijzen cijfers van Wakker Dier uit. De organisatie wil dan ook dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen om het aantal dierlijke slachtoffers in te perken. Wakker Dier wil onder meer dat verplicht sprinklerinstallaties en brandmelders in de stallen geplaatst worden. Ook wil de organisatie dat er voldoende bluswater, betere vluchtwegen, brandveilige ventilatiesystemen en een verplichte keuring van elektrische installaties. Verder wil Wakker Dier dat de huidige regels ook gaan gelden voor stallen die voor 2014 gebouwd zijn. Sinds 2008 zijn in Nederland al 1,5 miljoen dieren ten prooi gevallen aan de vlammen. Triest dat veehouders in een normaliter zo overgereguleerd land als Nederland gemakkelijk wegkomen met het negeren van zelfs de meest basale veiligheids- en welzijnseisen voor hun dieren.

Lees ook:Tienduizenden kippen omgekomen bij branden
Lees ook:Ruim 200.000 dieren omgekomen bij stalbranden in 2016
Lees ook:Wakker dier wil verbod op onverdoofd slachten van vissen
Lees ook:Stichting Wakker Dier wil meer aandacht voor misleidende producten
Lees ook:Dierenleedplaatjes tegen kiloknallers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.