Washington geteisterd door rattenplaag

De Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. wordt sinds afgelopen winter geteisterd door een rattenplaag. Dat meldt het hoofd van het bureau van burgemeester Muriel Bowser op basis van cijfers van een verdelgingsbedrijf. Het aantal gevangen ratten nam in een jaar tijd met 65 procent toe. Zodra de zon in de stad ondergaat begint het ongedierteprobleem zichtbaar te worden en zijn overal in de stad ratten te zien. De hongerige beestjes hebben het vooral gemunt op vuilnisbakken met etensresten. Volgens cijfers van Orkin, een bedrijf dat ratten bestrijdt, is Washington met stip gestegen naar de derde plaats van Amerikaanse steden met een rattenprobleem. Chicago (eerste) en New York voeren de lijst aan. Het huidige rattenprobleem is gedeeltelijk terug te voeren op de zachte winter van 2016/2017, waardoor met name het sterftecijfer onder jonge ratten laag lag.

Lees ook:Parijs komt met actieplan tegen ratten
Lees ook:Ratten in vliegtuig Air India
Lees ook:Roofdieren lossen Maastrichts rattenprobleem op
Lees ook:Amsterdam komt met voerverbod voor wilde dieren
Lees ook:Amerikaanse dierenbeschermers redden ratten van vrieskou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.