Baardsaki’s naar Apenheul

Foto: Apenheul

De Apenheul krijgt er binnenkort een opvallende diersoort bij. Het dier neemt namelijk een stel baardsaki’s over van de Britse dierentuinen in Belfast en Colchester. De baardsaki, een aap die ook luistert naar de meer omineuze naam satansaap, is binnen Europa slechts in drie andere dierenparken te bewonderen. De apen vallen vooral op door hun karakteristieke zwarte baard en dikke staart. De dieren zullen in de Apenheul te zien zijn aan het einde van de looproute, in een gedeelte van het wolapeneiland. Wilde baardsaki’s komen voor in de uitgestrekte regenwouden van Suriname, de Guyana’s en noordelijk Brazilië. Dankzij de komst van de baardsaki’s komt het aantal apensoorten in het Apeldoornse dierenpark op 38.

Lees ook:Babyboom gorilla’s Apenheul
Lees ook:Orang-oetan geboren in Apenheul
Lees ook:Nieuwe orang-oetan in Apenheul
Lees ook:Verdronken orang-oetan Apenheul werd opgejaagd door soortgenoten
Lees ook:Neusaap in Apenheul overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.