Al ruim veertigduizend handtekeningen tegen varkensboer Straathof

Meer dan veertigduizend mensen hebben al hun afschuw uitgesproken over de eigenaar van de uitgebrande megastal in het Gelderse Erichem. Ze hebben een petitie van Varkens in Nood ondertekent die eist dat Adriaan Straathof een beroepsverbod krijgt. De varkensboer heeft al een beroepsverbod in Duitsland, omdat er veel mis bleek te zijn in zijn stallen. Straathof zou op grote schaal de dierenwelzijnsregels aan zijn laars lappen. Volgens Varkens in Nood had Straathof daarna een beroepsverbod voor de hele EU moeten krijgen, maar in het immer boerencoulante Nederland kreeg de varkenshouder dit voorjaar nog een vergunning om een stal voor elfduizend varkens te bouwen in Overijssel. De man heeft in Nederland ook al diverse aanvaringen met de overheid gehad. Alleen de rechter kan Straathof een beroepsverbod opleggen, maar heeft dat tot nu toe nagelaten. Als een petitie minstens 40.000 handtekeningen krijgt, is de Tweede Kamer verplicht om zich over het voorstel te buigen.

Lees ook:Brabander aangehouden voor verwaarlozing varkens
Lees ook:Volop misstanden in varkenssector geconstateerd
Lees ook:Veel varkens omgekomen bij grote stalbrand in Erp
Lees ook:Honderden dode varkens gevonden in Nederweert
Lees ook:Greenpeace en Varkens in Nood lanceren SuperWijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.