Protest tegen doden van besmette kippen

Zes dierenwelzijnsorganisaties (Comité Dierennoodhulp, Levende Have, Een dier een vriend, Rechten voor al wat leeft, Konijn in Nood en stichting Dierennood) hebben vanmiddag in Drenthe geprotesteerd tegen het afmaken van met fipronil besmette kippen. Volgens de groeperingen hoeven de kippen niet te worden gedood omdat de verboden stof na vier tot zes weken uit de kippenlijven kan zijn, waarna de eieren weer gebruikt kunnen worden. Veel pluimveebedrijven houden er echter een meer bedrijfsmatige en cynische visie op na. Ze kunnen namelijk een paar weken geen eieren verkopen van kippen die in de tussentijd wel gevoed moeten worden. Het doden van de kippen is in zo’n geval een stuk goedkoper. De vogels worden dus puur als producten in plaats van als levende wezens gezien. De rechter ondersteunt die puur utilistische visie op dierlijk leven en oordeelt dat pluimveehouders in totaal honderdduizenden tot enkele miljoenen kippen met fipronil mogen ruimen.

Lees ook:Onderzoek: volop alternatieven voor bijengif en fipronil in landbouw voorhanden
Lees ook:Moeskroen gebruikt kippen om keukenafval weg te werken
Lees ook:Amsterdam opent opvang voor kippen
Lees ook:Man zet konijn bij het afval
Lees ook:Milde vorm van vogelgriep opgedoken in Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.