Nederlander eet gemiddeld een dag per week minder vlees

De vleesconsumptie van Nederlanders is gedaald van 5,7 dagen per week vlees in 2001 naar 4,8 dagen vlees per week in 2017. Dat blijkt uit de Vegamonitor, een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu. 41 procent van alle Nederlanders eet minder vlees door de recente misstanden in de vleessector die onlangs in het nieuws zijn geweest. Uit het onderzoek blijkt dat 66 procent van de ondervraagden zelfs bereid is om (nog) minder vlees te eten als dit helpt om stalbranden en andere misstanden te voorkomen. 88 procent vindt dat de overheid dringend meer aandacht moet besteden aan het dierenwelzijn in slachthuizen (natuurlijk een beetje een contradictio in terminis) en grote veestallen. Het onderzoek wijst ook uit dat steeds meer mensen zich bewust worden van de negatieve impact die de grootschalige vleesproductie op het milieu heeft. Opvallend is dat mensen thuis minder vlees eten, maar in horecagelegenheden juist meer. De reden moet volgens de meeste respondenten gezocht worden in het karige aanbod aan vegetarische gerechten in de meeste restaurants, lunchrooms en cafetaria’s.

Lees ook:Website voor flexitariërs gelanceerd
Lees ook:Nederlanders eten minder vlees
Lees ook:Bisschop pleit voor vleesloze vrijdag
Lees ook:Huisdieren en baasjes vaak onafscheidelijk koppel in Nederland
Lees ook:Meeste Nederlanders bereid om meer te betalen voor weidemelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.