Bruine beer doodt dierenverzorger

Foto: Per Harald Olsen, Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Een bruine beer heeft in een Zweeds dierenpark in Zweden een negentienjarige oppasser gedood. Dat gebeurde tijdens een rondleiding voor publiek in het park Orsa, meldde de politie in de provincie Dalarna vrijdag. De dierenverzorger was samen met een familie een afgesloten ruimte binnengegaan waar de beer normaal niet kan komen. Toch werd de man daar plotseling door het dier belaagd en gedood. De familie kon vluchten. Hoe de beer in de afgesloten ruimte kon komen, is niet duidelijk en wordt momenteel nog onderzocht. Het dier is afgemaakt en de dierentuin tijdelijk gesloten. Het park herbergt behalve beren ook tijgers, luipaarden, lynxen en wolven.

Lees ook:Drie doden door botsing auto en beer
Lees ook:Berenslachtoffer in werkelijkheid gedood door jachtkompaan
Lees ook:Tijger die verzorgster doodde mag blijven leven
Lees ook:Beer dringt vakantiehuisje binnen
Lees ook:Opnieuw wandelaar gedood door beer in Yellowstone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.