Tsjechische regering verbiedt fokken van pelsdieren

Tsjechië gaat een einde maken aan de pelsdierenfokkerij. Voor eind 2019 moeten de nog resterende bedrijven sluiten. Dit staat in een wet die president Milos Zeman inmiddels heeft ondertekend. Een ruime meerderheid van het Tsjechische parlement stemde al eerder in met het verbieden van het fokken en doden van dieren louter om de vacht. Dierenbeschermers hebben al jaren kritiek op het opsluiten van onder andere vossen en nertsen voor de bontindustrie. De fokkerijen zullen ter compensatie voor het opdoeken van hun bedrijven wel een financiële schadeloosstelling krijgen.

Lees ook:Gelderse jagers openen jacht op ontsnapte nertsen
Lees ook:Duizenden nertsen belagen Griekse stad
Lees ook:Gerechtshof vindt fokverbod nertsen rechtsgeldig
Lees ook:Geld van grote banken naar dieronvriendelijke vleesindustrie
Lees ook:Nog honderd nertsen zoek in Putten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.