Twintigduizend varkens omgekomen bij grote stalbrand in Erichem

Bij een grote brand in een intensieve veehouderij zijn gisteren twintigduizend varkens omgekomen. Het drama speelde zich af bij een varkensstal aan de Erichemsewal, even buiten het Gelderse dorp Erichem. De brand is inmiddels afgeblust. Op de locatie zijn door de brandweer ook metingen verricht. Er is vastgesteld dat bij de brand geringe hoeveelheden asbest zijn vrijgekomen. Brandweerlieden probeerden zoveel mogelijk varkens te redden, maar die hulp kwam te laat. Alle twintigduizend dieren zijn bij de brand om het leven gekomen. Eerder werd gedacht dat zich slechts tienduizend varkens in de stal bevonden.

Lees ook:Veel varkens omgekomen bij grote stalbrand in Erp
Lees ook:Vierduizend varkens omgekomen bij stalbrand
Lees ook:Driehonderd biggen omgekomen bij stalbrand in Duitsland
Lees ook:Australische vleerhonden bezwijken massaal aan hitte
Lees ook:Duizenden biggen omgekomen bij grote brand in Oirschot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.