Uitgemergelde dieren gered uit dierentuin Aleppo

Dierenbeschermers hebben diverse uitgemergelde dieren, waaronder enkele leeuwen en tijgers, bevrijd uit een dierentuin bij de Syrische stad Aleppo. De dieren vertonen uitputtings- en uitdrogingsverschijnselen en hebben ternauwernood de oorlog in de stad doorstaan. De medewerkers van de organisatie Vier Poten brengen de viervoeters naar een opvang in het Turkse Karacabey. Het gaat om drie leeuwen, twee tijgers, twee Aziatische zwarte beren en twee hyena’s. Veel andere dieren in de zoo hebben de aanhoudende bombardementen op de stad helaas niet overleefd. Het Syrische regeringsleger kreeg Aleppo na zware gevechten in december weer in handen. De dierenbeschermers brachten eerder al een beer en een leeuw uit het belegerde Mosul in Irak naar een veilig heenkomen.

Lees ook:Uit Syrische dierentuin geredde tijgers naar Friesland
Lees ook:Eeuwige aartsvijanden
Lees ook:Dierentuinbeer doodt soortgenoot
Lees ook:Zeldzame witte leeuwen geboren in Rhenen
Lees ook:Beer en leeuw als laatste gered uit dierentuin van Mosul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.