Tropische vlinders ontsnapt uit Burgers’ Zoo

Foto: Didier Descouens, Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Diverse tropische vlinders zijn ontsnapt uit de nieuwe Mangrovehal in Burgers’ Zoo. De kleurrijke dieren fladderen nu rond in de wijken rond het Arnhemse dierenpark. De mangrovehal is sinds vorige week woensdag open. Afgelopen week kreeg de dierentuin meerdere meldingen van voorbijgangers die exotische vlinders zagen vliegen. Waarschijnlijk zijn de vlinders ontsnapt toen groot materieel in en uit de splinternieuwe hal werd verplaatst. Het is niet duidelijk om welke aantallen het precies gaat. In ieder geval hebben wel een paar verschillende soorten de vrijheid weten. Onder hen bevindt zich de blauwe morpho (Morpho menelaus), een grote en schitterende dagvlinder die van nature in Latijns-Amerika voorkomt. De tropische vlinders kunnen in deze weersomstandigheden een paar weken overleven, maar zullen zich niet voortplanten. Biologe Wineke Schoo van Burgers’ Zoo heeft wel een advies voor mensen die in de buurt van de dierentuin wonen en een exotische vlinder tegenkomen. “Ten eerste zou ik er lekker van genieten. Maar als mensen kans zien om ze op een nette manier te vangen, dan hopen we natuurlijk dat ze de vlinders terug komen brengen.”

 

Lees ook:De laatste restjes zomernatuur
Lees ook:Mogelijk volop vlinders met Kerstmis
Lees ook:Zeldzame brillangoer geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Geboortgolf bij giraffen Burgers’ Zoo
Lees ook:Burgers’ Zoo ontvangt bijzondere zeedieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.