Vier mannetjesleeuwen treden buiten grenzen Krugerpark

Vier leeuwen zijn zondagnacht buiten de grenzen van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark getreden. Parkwachters zijn nog steeds op zoek naar de dieren. De vier mannetjesleeuwen zijn voor het laatst gezien in het dorp Matsulu. Stafleden van het Krugerpark waarschuwen in een verklaring iedereen die de leeuwen tegenkomt om uiterst terughoudend en voorzichtig te zijn. Het is nog onduidelijk hoe de impressieve roofdieren het park hebben verlaten. De dieren hebben vrije doorgang naar andere reservaten (bijvoorbeeld Sabi Sand, Timbavati en Klaserie) die deel uitmaken van het zogenaamde Greater Kruger Area, maar de delen van Kruger die grenzen aan menselijke bewoning zijn afgezet met hekken. Het Krugerpark is een van de grootste natuurreservaten in Afrika en beslaat ruim 19.000 vierkante kilometer.

Lees ook:Afrika lonkt opnieuw
Lees ook:Reptielen, roofkatten en meer…
Lees ook:Op zoek naar de gevlekte sluipmoordenaar
Lees ook:Leeuwen ontsnapt uit Kruger National Park
Lees ook:Zoektocht naar uit Krugerpark ontsnapte leeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.