Rode vari kortstondig ontsnapt uit Artis

Foto: Politie Amsterdam

Een rode vari, een uiterst fraaie makisoort, is dinsdag ontsnapt uit zijn verblijf in Artis en heeft enige tijd door onze hoofdstad gedoold. Het dier heeft ongeveer drie kwartier in de binnenstad rondgelopen voordat dierenverzorgers van Artis een eind maakten aan zijn avontuur. Hierbij kregen de medewerkers hulp van de hondengeleiders van de politie in Amsterdam, die het dier aantroffen in een parkeergarage bij het Waterlooplein. “De hondengeleiders gebruikten een fietswiel om de aap op afstand te houden. Gelukkig bleef hij rustig zitten tot zijn verzorger kwam”, laat de politie weten. Rode vari’s komen in het wild alleen voor op het eiland Madagaskar, maar zijn daar de laatste decennia sterk in aantal afgenomen door de vernietiging van grote delen van hun leefgebied.

Lees ook:Artis verwelkomt jonge mandril
Lees ook:Giraffe geboren in Artis
Lees ook:‘Gewone’ jaguarmoeder werpt twee zwarte welpen in Artis
Lees ook:Artis verwacht geboorte Aziatisch olifantje in oktober
Lees ook:Tijger doodt verzorger in Amerikaanse dierentuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.