Ruim een miljoen handtekeningen tegen ellenlange veetransporten

Dierenrechtenorganisaties hebben in ruim een jaar tijd meer dan 1 miljoen handtekeningen van Europeanen verzameld tegen langdurig gezeul met vee. Het transport van levende dieren zou niet langer dan acht uur moeten duren. De ondertekenaars, onder wie 47.225 Nederlanders, eisen naast een maximale transportduur van acht uur, strengere controles en een betere bescherming voor vee, ook buiten de EU. Volgens de zogenoemde StopTheTrucks-campagne staan dieren vaak dagenlang dicht op elkaar gepakt in volle vrachtwagens en schepen. De EU is al vele jaren aan het soebatten over het vervoer van varkens, koeien, kippen en andere dieren, maar de lidstaten zijn verdeeld over strengere wetgeving. Nederland is daar wel voor.

Lees ook:‘Sea Shepherd redt 750 walvissen’
Lees ook:Wetenschappers ontrafelen koudebestendigheid keizerspinguïn
Lees ook:Europese visserijvloten richten pijlen op verre wateren
Lees ook:Afsnijden definitief haaienvinnen verboden in EU
Lees ook:Dinofossiel toont mogelijk roestgedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.