Misstanden gefilmd bij pluimveebedrijf in Tielt

De Belgische plaats Tielt krijgt steeds meer weg van een marteloord voor consumptiedieren, een Tartarus op aarde waar andersoortige wezens massaal worden blootgesteld aan botte mishandelingen ter bevrediging van ons eigen zinnelijk genot. Na de schokkende beelden uit een varkensslachthuis die eerder dit jaar opdoken, heeft een medewerker van Animal Rights nu undercoverbeelden gepresenteerd die afkomstig zijn uit een pluimveehouderij in Tielt. Op de video is te zien hoe medewerkers en masse ’ongeschikte’ kuikens doden door ze te verdrinken of de nek door te breken. Het gaat daarbij om beestjes die te klein zijn voor consumptie of bepaalde afwijkingen hebben. De Vlaamse minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts, spreekt over ‘weerzinwekkende en onduldbare praktijken’ en wil snel maatregelen tegen het dierenleed treffen.

Lees ook:Vlaanderen gaat toestand slachthuizen verbeteren na mishandelingen in Tielt
Lees ook:Taiwan verbiedt eten van honden- en kattenvlees
Lees ook:Horrorslachthuis Tielt mag uitbreiden
Lees ook:Zeldzame amoerpanters gefilmd
Lees ook:Tyson Foods ontslaat medewerkers na kippenmishandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.