Qatar gaat melktekort oplossen door vierduizend koeien in te vliegen

Sinds verschillende Arabische landen (Saudi-Arabië, Egypte, Bahrein, Jemen, de Verenigde Arabische Emiraten en Libië) de diplomatieke relaties met Qatar hebben verbroken, vreest het land voor meerdere tekorten. Een van die tekorten, het melktekort, wordt door de steenrijke Golfstaat nu opgelost door vierduizend koeien in te vliegen. Zakenman Moutaz Al Khayyat nam het initiatief voor het opmerkelijke plan en kocht de koeien in Australië en de Verenigde Staten. Er zijn in totaal zestig vluchten van Qatar Airways nodig om de runderen naar hun plaats van bestemming te vervoeren. De kosten komen uit op ongeveer 8 miljoen dollar (ruim 7,1 miljoen euro). Een groot probleem is dat overigens niet, want geld is in Qatar bijna net zo talrijk als woestijnzand.

Lees ook:Saoedische prins boekt vliegtickets voor tachtig valken
Lees ook:Aantal koeien in de wei blijft gelijk
Lees ook:Runderen uit natuurgebied overlijden tijdens veetransport
Lees ook:Kabinet spaart zeldzame koeienrassen
Lees ook:Australië wil massaal dromedarissen gaan afschieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.