Drentse bijenvolken geruimd om besmettelijke ziekte

Bij verschillende bijenvolken die onder het beheer vallen van één imker in de provincie Drenthe is volgens het ministerie van Economische Zaken de besmettelijk ziekte Amerikaans vuilbroed vastgesteld. Vanwege het besmettingsgevaar voor andere bijen zijn de volken geruimd. De besmette bijenvolken stonden op korte afstand van elkaar op twee locaties, in de gemeente Emmen en de gemeente Borger-Odoorn. In een straal van drie kilometer rond de bijenkasten is een vervoersverbod afgekondigd door het ministerie dat dertig dagen gaat duren. Amerikaans vuilbroed is een ziekte die de larven van de honingbij treft. De aandoening wordt veroorzaakt door de bacterie Paenibacillus larvae. De sporen van deze bacterie zijn resistent tegen hitte en uitdroging.

Lees ook:Opnieuw geval van Amerikaans vuilbroed onder Drentse bijen
Lees ook:Gevreesde bijenziekte opgedoken in Groningen
Lees ook:Bijenziekte vuilbroed duikt op in Limburg
Lees ook:Milde vorm van vogelgriep opgedoken in Friesland
Lees ook:Nieuwe tekenziekte ontdekt in Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.