Bijvangst binnenkort in de schappen bij diverse supermarkten

De supermarkten PLUS, Dekamarkt en Landmarkt gaan binnenkort bijvangst verkopen. Ze willen daarmee laten zien dat ook minder bekende vissoorten uit de Noordzee de moeite van het eten waard zijn. “Wanneer wij de onbekendere vissoorten zoals schar, wijting en steenbolk meer eten, hoeft er minder intensief op tong en schol gevist te worden, en wordt verspilling tegengegaan”, zeggen de supermarkten in een verklaring. PLUS, Dekamarkt en Landmarkt gaan voor het in de schappen krijgen van de onbekendere vissoorten samenwerken met de Good Fish Foundation. De supermarkten nemen hun bijvangst af van MSC-gecertificeerde scholvisserijen. De afgelopen tijd is veel te doen over bijvangst. Vissers in de EU moeten voortaan voldoen aan de aanlandplicht; zij mogen hun bijvangst dus niet langer gewoon teruggooien in zee. De regeling is vooral bedoeld om bijvangst te beperken en voedselverspilling tegen te gaan. Vissers hebben echter hun bedenkingen over de maatregelen: ze zeggen onder meer dat jonge vissen op deze manier niet de kans krijgen om vangrijp te worden.

Lees ook:Noordzeevissers mogen in 2018 minder tong vangen
Lees ook:Geen konijnenvlees meer bij Dirk en Dekamarkt
Lees ook:Europa wil visser betalen om plastic uit zee te vissen
Lees ook:Nederland mag minder gaan vissen
Lees ook:Greenpeace dient klacht in tegen misleidende palingreclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.