Amsterdam komt met voerverbod voor wilde dieren

Om overlast van wilde dieren binnen de stadsgrenzen te voorkomen, komt de gemeente Amsterdam deze zomer met een verbod op voeren. Stadsdelen kunnen gebieden aanwijzen waar het verboden is om dieren te voeren. De eendjes voeren met kleine kinderen blijft wel toegestaan. Wethouder Laurens Ivens (Dierenwelzijn) kondigde de maatregel afgelopen week aan in Het Parool. Het voeren van dieren neemt volgens hem extreme vormen aan in de hoofdstad. Amsterdammers voeren stukken vlees aan reigers. Wat de reigers niet opeten, valt uiteindelijk ten prooi aan meeuwen, duiven of ratten. Omdat meeuwen geregeld vuilniszakken openpikken en ratten meestal als ongewenst gedierte worden beschouwd, ervaren mensen er overlast van. Maar het voeren is ook niet goed voor de dieren zelf. Te veel bijvoeren met onze versnaperingen zou het aantal soorten comprimeren en zorgen voor minde gezonde individuen. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar wordt het voerverbod gehandhaafd in gebieden die stadsdelen zelf kunnen aanwijzen. De hoogte van de boete is nog niet bekend.

Lees ook:Leidenaren krijgen geld voor meeuwenbestrijding
Lees ook:Den Haag gaat meeuwenoverlast te lijf met nepeieren
Lees ook:Washington geteisterd door rattenplaag
Lees ook:‘Rattenparadijs’ Rotterdam moet overlast inperken
Lees ook:Rattenplaag teistert Italiaans eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.