Minder donateurs voor grote natuur- en milieuorganisaties

Steeds minder donateurs verbinden zich aan grote natuur- en milieuorganisaties. Dat blijkt uit een rondgang van BNR. Bij organisatie Greenpeace daalde het aantal donateurs het sterkst, met ruim tien procent in de afgelopen twee jaar. Bij Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds stagneerde het aantal leden. Alleen Milieudefensie, de kleinste van de vier genoemde organisaties, kreeg er afgelopen jaren donateurs bij. Die trend is best opvallend, vooral omdat klimaat en milieu in het publieke debat de laatste tijd meer aandacht lijken te krijgen. Hoewel de Haagse kopstukken het wel over klimaat, milieu en natuur hebben, zijn de programma’s van populaire en toonaangevende partijen als de VVD en het CDA in groen opzicht toch behoorlijk karig. Uit die hoek zullen serieuze milieumaatregelen dus niet komen. Greenpeace-directeur Joris Thijssen vindt het lastig om een eenduidige oorzaak aan te wijzen voor de daling van het aantal donateurs: “Het zou te maken kunnen hebben met het feit dat Greenpeace vaker aan de onderhandeltafel is gaan zitten. Maar desondanks zijn wij het actievoeren zeker niet verleerd. Ik ben sinds 1 september directeur. Op dag zes hing ik al bij de kolencentrale om te demonstreren. Wat mij betreft gaat de beuk er bij Greenpeace nog steeds in als dat nodig is.”

Bronnen: BNR/Vroege Vogels

Lees ook:Henk Bleker wint verkiezing Vieze 50
Lees ook:Greenpeace gaat geheime TIPP-documenten onthullen
Lees ook:Aanhang natuurorganisaties licht gegroeid
Lees ook:Greenpeace pleit voor verbod op producten met bijengif
Lees ook:Aanhang natuurorganisaties daalt nog steeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.