Ontsnapte oehoe duikt op in Doenrade

Een straat in het Limburgse plaatsje Doenrade is in de ban van een oehoe (Bubo bubo). De uit de kluiten gewassen uil is ontsnapt uit het naburige Duitse Wildpark Gangelt. Het dier is al zo’n twee weken op de wieken, maar dook pas afgelopen weekend op in de bebouwde kom van Doenrade, waar de uil zich neervlijde op een woonhuis. Medewerkers van het wildpark kwamen maandagochtend een poging doen de vogel te vangen door hem te lokken met levende kuikens. Maar daar trapte de onverschillige uil niet in. Hij bleef onbewogen zitten en liet de smakelijke hapjes voor wat ze waren. Een van de komende dagen doen de medewerkers van het Duitse park een nieuwe poging de Uhu te verschalken, dan met behulp van een vangnet.

Lees ook:Wilde zwijnen Aardhuis losgelaten op Kroondomein Het Loo
Lees ook:Luipaard duikt op in Indiase autofabriek
Lees ook:Havik nestelt zich in Amerikaanse Congresbibliotheek
Lees ook:Herdershond rijdt snelweg op met tractor
Lees ook:Ontsnapt schaap gevangen dankzij standbeeld lam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.