Vlaanderen gaat toestand slachthuizen verbeteren na mishandelingen in Tielt

De Vlaamse minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft een serie maatregelen afgekondigd om de situatie in Vlaamse slachthuizen te verbeteren. Er komt onder meer cameratoezicht in alle slachthuizen. Daarnaast worden de slachters voortaan beter opgeleid en krijgt de rol van toezichthouders op het slachtproces meer gewicht. De toezichthouders, ook wel aangeduid als ‘animal welfare officers’, moet deel gaan uitmaken van het management van ieder slachthuis en toegang krijgen tot alle camerabeelden. De maatregelen zijn het gevolg van de ophef over het slachthuis in het Vlaamse Tielt, dat vorige maand tijdelijk werd gesloten. Dierenactivisten legenden undercover diverse mishandelingen van varkens in het slachthuis op video vast. “Het schandaal in Tielt moet een louterend moment worden voor de volledige sector”, schrijft de minister op zijn website.

Lees ook:Vlaamse overheid sluit omstreden slachthuis
Lees ook:Horrorslachthuis Tielt mag uitbreiden
Lees ook:Misstanden gefilmd bij pluimveebedrijf in Tielt
Lees ook:Cameratoezicht in Franse slachthuizen
Lees ook:Misstanden bij Belgisch varkensslachthuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.