Trump opent deuren voor wredere jachtmethoden op beren en wolven

De Amerikaanse president Donald Trump (het blijft vreselijk om de functie en bijbehorende naam in dezelfde zin te moeten gebruiken) heeft de deur geopend voor rigoureuze jachtmaatregelen in de wildernisrijke staat Alaska. Onder de regering-Obama was de jacht op beren en wolven aan bepaalde restricties gebonden, maar door het onderteken van een nieuwe wet zijn de grote roofdieren binnenkort vogelvrij. Onder de nieuwe wetgeving is het zelfs toegestaan om wolven en beren (inclusief jongen) in hun holen dood te schieten. Ook het lokken van beren met voedsel, het gebruiken van strikken en klemmen of het vellen van beren en wolven vanuit een helikopter is voortaan gewoon toegestaan. Het trieste is dat de bovenstaande praktijken dus ook ingang kunnen vinden in gebieden die publiek bezit – en dus feitelijk van alle Amerikanen – zijn. Daarnaast is er ook geen zwaarwegende ecologische reden om de jacht op beren en wolven in Alaska te intensiveren. De stap van Trump is gewoon een handreiking aan de krachtige jagerslobby. Diverse Amerikaanse natuurorganisaties hebben al met afschuw gereageerd op de maatregelen en omschrijven de beschreven jachtmethoden als ‘wreed en onsportief’.

Lees ook:Grizzlyberen Yellowstone niet langer op lijst met bedreigde diersoorten
Lees ook:Trump wil wetenschappelijke onafhankelijkheid Amerikaans milieuagentschap beknotten
Lees ook:Proces moet Amerikaanse wolvenjacht voorkomen
Lees ook:Slovenië opent de jacht op beren
Lees ook:Trump schort invoer van olifantentrofeeën uit Zambia en Zimbabwe op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.