Beer en leeuw als laatste gered uit dierentuin van Mosul

De enige twee overgebleven dieren uit de dierentuin van Mosul zijn maandag uit Irak weggehaald. Dat meldt de BBC. De beer Lula en de leeuw Simba werden in februari zwaar verwaarloosd gevonden in Mosul Zoo. Mosul is al maanden het strijdtoneel van zware gevechten tussen het Irakese regeringsleger en de terroristen van IS. De dierentuin is vrijwel helemaal verwoest. De meeste dieren die er verbleven zijn inmiddels gedood of gestorven of de hongerdood gestorven.De liefdadigheidsorganisatie Four Paws wilde de twee laatst overgebleven dieren, die doodziek en ondervoed zijn, al sinds februari naar Jordanië halen. De noodzakelijke vergunningen kwamen er echter telkens niet. Zo’n twee weken geleden waren de dieren al onderweg naar het vliegveld, maar toen werd de vrachtwagen die hen vervoerde alsnog stilgezet bij een checkpoint. Pas na negen dagen mocht het transport verder rijden. Maandag konden de dieren eindelijk per vliegtuig naar Jordanië reizen.

Lees ook:Uit Syrische dierentuin geredde tijgers naar Friesland
Lees ook:Thaise Tijgertempel moet dieren afstaan
Lees ook:Ondervoede tijgerwelpjes gevonden in kist op vliegveld
Lees ook:Runderen uit natuurgebied overlijden tijdens veetransport
Lees ook:Wolvenroedel doodgeschoten in Zweedse dierentuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.