Eieren gestolen en pelikaan overleden na inbraak bij Artis

Foto: Dakoman, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Onverlaten hebben in Artis tien pelikaneneieren gestolen. Tijdens de actie sloegen de inbrekers het verblijf van de vogels kort en klein. Een van de roze pelikanen  (Pelecanus onocrotalus) liep een gebroken poot op en is inmiddels overleden. De pelikanen waren aan het broeden, maar zijn nu dus beroofd van een deel van hun eieren. Artis heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling, inklimming, diefstal en vandalisme. “De rust van de roze pelikanen, die momenteel midden in het broedseizoen zitten, is ernstig verstoord”, schrijft de dierentuin in een persbericht. De afgelopen weken zijn in samenwerking met de politie meerdere mensen na nachtelijke inbraken aangehouden en zijn er boetes uitgedeeld, meldt Artis. Medewerkers maken zich hier zorgen over. Het ongewenst bezoek, dat meestal niet is gezegend met enig biologisch besef, houdt namelijk zelden rekening met het dierenwelzijn en veroorzaakt veel stress bij de bewoners van de dierentuin.

 

Lees ook:Tijger ontsnapt in Londense dierentuin
Lees ook:Roze pelikaan gezien in Zeeland
Lees ook:Jonge Artisgiraffe al overleden
Lees ook:Rode vari kortstondig ontsnapt uit Artis
Lees ook:Vijf wolven geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.