Nepalees vliegveld kortstondig gesloten door aanwezigheid van luipaard

Het vliegveld van de Nepalese hoofdstad Kathmandu is maandagmorgen kort dicht gewees, omdat een katachtig dier op de start- en landingsbaan rondstruinde. Een piloot zei dat het om een luipaard ging. Circa vijftig mensen werden opgetrommeld om het dier te vangen, maar vonden de vermeende luipaard niet. Na het signaleren van het roofdier werd het vliegveld voor ongeveer een half uur gesloten.In Nepal leven de meeste luipaarden in natuurgebieden in het noorden en zuiden van het land. De laatste tijd duiken ze vaker op in stedelijk gebied, vooral omdat steeds meer mensen zich in het leefgebied van de roofdieren vestigen. Luipaarden zijn de meest flexibele katachtigen en kunnen zich aan een breed en uiterst divers spectrum aan leefomgevingen aanpassen. Je vindt ze in jungles, bergachtige streken, halfwoestijnen en uitgestrekte graslanden. Zeker in India (Bombay is het beste voorbeeld) kunnende gevlekte sluipmoordenaars ook prima overleven in steden, waar ze vooral jagen op kleinvee en (zwerf)honden.

Lees ook:Luipaard zorgt voor paniek in Indiaas ziekenhuis
Lees ook:Scholen dicht in Indiase stad na waarneming meerdere luipaarden
Lees ook:Chaos door verdwaalde luipaard
Lees ook:De onzichtbare luipaard
Lees ook:Luipaard doodt vijf Nepalezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.